Herbouw na brand

Wanneer het gruwelijk mis gaat….

Ook na brand kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen het hele traject, van contra-expertise, tot vergunning traject en herbouw.

In de brand, uit de brand.

Wat te doen na brand.

Dat is het ergste wat je kan overkomen. Alles kwijt in enkele minuten.

Stichting Salvage wordt direct gestuurd, deze club wordt aangestuurd door alle verzekeringsmaatschappijen. Daarna komen er in rap tempo mensen op het pad, die willen helpen. Goed bedoelde adviezen van alles en iedereen, geef daar niet zomaar aan toe.

één element is
altijd herkenbaar,
dat is kwaliteit

Verzekering

De verzekering stuurt een expert, die gaat kijken hoe je bent verzekerd en voor welk bedrag. Hij werkt in opdracht van je verzekering.

Zelf kan je een contra-expertisebureau inschakelen, die wordt betaald door je verzekering, maar werkt voor jou en zal je helpen met alle in’s en out’s van wat je moet weten. Hij is je steun en toeverlaat, om hetgeen er moet worden uitgekeerd door de verzekering ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Dit is dus heel belangrijk. Hij zal ook zorgen dat er direct een bedrag ter beschikking komt om direct het hoog nodige aan te schaffen. Tijdelijke woonruimte moet onmiddellijk worden geregeld, hier kan de contra-expert mee helpen. Tijdelijk een woning huren, een bungalow op een camping, of een woonunit op eigen terrein.

Inventaris

Nadat de eerste storm over je heen is gekomen, even rust nemen en proberen jezelf weer te herpakken.

Tijdens de periode is het alvast handig om alle gezinsleden zelf te laten opschrijven welke persoonlijke spullen er verloren zijn gegaan, ik denk daarbij aan telefoon, laptop, computer, radio, tv op eigen kamer, cd’s , dvd’s, echt alles wat je maar te binnen schiet opschrijven, dit kan later naar de inboedelverzekering. Zodat het uit te keren bedrag werkelijk dat is wat er nodig is om alles weer op te pakken, zoals het was 1 minuut voor de brand.

Tevens een lijst maken van alle gezamenlijke inboedelstukken, bijvoorbeeld tv, koelkast, diepvriezer, enzovoort.

Had u of een huisgenoot een verzameling, muziekinstrument, lagen de skispullen op zolder.

Kortom alles noteren.

Slopen

De volgende stap wacht met het opdrachtgeven aan een sloper.

Neem eerst contact op met een bouwkundig adviseur en vraag wat u het beste kunt doen. Hij kan gaan kijken wat de mogelijkheden zijn in het bestemmingsplan, of hetzelfde volume mag worden teruggebouwd of niet. Ga samen met hem naar de verantwoordelijke wethouder of direct naar de burgemeester en ga overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Doordat er nog niet gesloopt is, kan het nieuwe bouwwerk worden gebouwd als een verbouwing en kan je hetzelfde terugbouwen als wat er stond. Dit is ook de manier om een eventueel archeologisch onderzoek tegen te houden. Als je te diep moet uitgraven en deze mensen denken dat er misschien iets van oudheidkundige waarde in de grond zit, moet je ze toestemming geven om dat te onderzoeken. De kosten hiervan worden verhaald op u. Dit bedrag wordt niet betaald door de verzekering en de kosten hiervan lopen echt in de papieren (denk aan € 25.000).

Herbouw

Verder is het belangrijk om te weten hoe de waarde wordt bepaald van de woning zoals die er stond 1 minuut voor de brand. Wordt dit gedaan door middel van m3 normprijs of moet er een herbouwwaarde berekening worden gemaakt. Dit moet je laten doen door iemand met verstand van bouwen.

In een m3 normprijs zal de luxe afwerking van je huis niet worden meegenomen, bij een herbouwwaarde berekening wel. Alles wat “spijkervast” in de woning zat zal worden meegenomen in deze berekening.