Stolpen en boerderijen

Vakkundige (ver)bouw van uw stolp

Een uniek ontwerp gebouwd met hoogwaardige materialen en veel oog voor detail, dat is de “Maarten Koning-uitstraling”. Ook hergebruik van materialen en diverse duurzaamheidsmaatregelen zitten in het pakket.

Met doorlopende dakramen creëert Maarten licht en ruimte in oude én nieuwe stolpboerderijen. Hergebruik van materialen zorgt voor een duurzame bouw en het behoud van de authentieke sfeer.

Nieuwbouw en verbouw

Bij het ontwerp en de (ver)bouw wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de klant. Maar natuurlijk ook met de ligging in het landschap, de lichtinval en de invloed van de elementen op het eindresultaat. 

één element is
altijd herkenbaar,
dat is kwaliteit

Werkwijze

  • Overleg met de opdrachtgever.
  • Vaststellen van het budget.
  • Offerte van de ontwerpkosten.
  • Inmeten en tekenen.
  • Bespreken van het voorlopig ontwerp.
  • Eventuele aanpassingen doorvoeren.
  • Vooroverleg met de gemeente
  • Het indienen van de bouwaanvraag

Behoud van stolpen

Als ambassadeur van de stolp heeft Maarten een oneindige kennis, opgedaan in de afgelopen decennia, over de stolp en zijn kenmerken. Veelal wordt Maarten ingeschakeld voor het ‘lezen’ van een stolp. Zo krijgt u de benodigde kennis om gericht aan het werk te gaan.Maarten Koning zet zich ook in voor het behoud van stolpen. Dit doet hij onder andere d.m.v het restaureren van een stolp. Maarten Koning is hier expert in door zijn tomeloze ervaring en kennis van de manier waarop er vroeger gewerkt werd. Er worden veel materialen hergebruikt. Hierdoor worden de agrarische sfeer en de nostalgische elementen behouden. De ziel van de boerderij blijft en kan eventueel gecombineerd worden met moderne elementen. Dit samen maakt een uniek geheel.

Moderne inslag

Ondanks de liefde voor de eeuwenoude boerderij kan Maarten Koning ook voldoen aan uw moderne wensen. De combinatie van modern en authentiek is het beeld van vandaag en morgen. Denk hierbij aan landelijke loft woningen of uw eeuwenoude boerderij in een moderne jas. Hierbij is er een hoog afwerkingsniveau en worden producten als staal, RVS, glas, natuursteen en hout gebruikt.

Bijgebouwen

Een bijgebouw in dezelfde stijl als uw stolp is ultiem. Net zoals vroeger, geeft een bijgebouw dan toegevoegde waarde aan het totaalplaatje, creëert het daadwerkelijk extra berg- en leefruimte en brengt het sfeer met zich mee. Uiteraard is het ook mogelijk uw bijgebouw te laten ontwerpen of bouwen door Maarten Koning.

Lichtinval

Maarten Koning staat bekend om zijn woningen met een échte ‘Maarten Koning uitstraling’. Dit houdt in; een uniek ontwerp, van hoogwaardige kwaliteit en gerealiseerd met respect voor de authentieke elementen van een woning. Hierbij is lichtinval en omgang met energie voor Maarten van groot belang.

Monumenten

Het verbouwen of restaureren van een monumentaal pand is altijd een ingewikkelder traject dan bij bijvoorbeeld een regulier woonhuis. Restauratie is een vak apart en er komen veel bijkomende zaken als vergunningen, bouwplannen, wetten en regels bij kijken.  Maar het verbouwen of restaureren van een monumentaal pand begint bij een historisch onderzoek. Hoe was de situatie vroeger?

En daarna?

Ambacht BV bouwt verreweg de meeste projecten van Bouwkundig ontwerp- en tekenbureau Maarten Koning BV. Meestal vraagt de opdrachtgever om tijdens de bouw mee te kijken, dit heet ‘directie voeren’. Wij regelen dit graag voor u.